Japanske kvalitets kokke knive fra Ushi.dk

Er der noget federe end når kniven glider igennem okse stegen, som var det smør? Det var nemlig også det jeg tænkte – da jeg valgte at starte en webshop med køkkenknive i høj kvalitet. Knivene er med VG10 stål og i de japanske udgaver: Gyuto, Nakiri, Santoku – og så selvfølgelig en brødkniv, utility kniv og urtekniv til at fuldende sættet. Men mon ikke der skal udvides med flere knive i den japanske stil når der er kommet lidt penge i kassen igen.

Men i kan se udvalget af de japanske knive på webshoppen her.

Høj kvalitet af stål og håndtag

Knivene er af rigtig høj kvalitet, og det er noget virkelig godt stål jeg har valgt at bruge i dem. VG10 stål som også bruges til f.eks. jagt knive og til industri, holder skarpheden på kniven virkeligt godt. Det har en hårdhed på 62 HRC skalaen, og skal derfor sjældent slibes. Håndtaget er G10 komposit, som er en blanding af glasfiber materiale og epoxyharpiks. Det gør at håndtaget aldrig forgår, og ikke giver sig når det har været vådt i lang tid – ligesom f.eks. håndtag af træ har en tendens til at gøre. G10 håndtaget holder også bakterierne væk, og er af selvsamme årsag mere hygiejnisk.

Japansk stil og europæisk håndtag

Knivene er lavet i den japanske stil fordi japanerne i mange århundrede har lavet fantastiske knive, og det ville være en hån at sige andet. Derfor er det også oplagt at føre den flotte tradition videre og anerkende japanernes fantastiske arbejde. Udover at det japanske udseende, kvalitet og egenskaber – har de også et europæisk inspireret håndtag der ligger bedre i hånden end det traditionelle japanske. I hvert fald på os dødelige der ikke er professionelle kokke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *